NOS NieuwsAangepast

Te koop: Jacksons Neverland

Neverland krijgt mogelijk een nieuwe eigenaar. De beroemde ranch van wijlen Michael Jackson in de plaats Los Olivos in Californië wordt te koop aangeboden. Dat melden zakenblad Forbes en zakenzender Bloomberg.

De King of Pop kocht het landgoed in 1988 en maakte er een kruising van een pretpark en dierentuin van.

Het complex is nu van Colony Capital LLC, dat het pand in 2008 voor omgerekend ongeveer 17,5 miljoen euro in handen kreeg. Dat was in een periode dat de vastgoedmarkt in een vrije val was geraakt. Nu die markt weer aantrekt, zet het bedrijf Neverland waarschijnlijk in de etalage, zegt bedrijfseigenaar Thomas Barrack.

Neverland à la Graceland

De afgelopen jaren heeft het bedrijf het landgoed alleen onderhouden. Er waren geen commerciële activiteiten op het terrein.

Geïnteresseerde partijen zouden van het stuk land een toeristische trekpleister willen maken, zoals het Graceland van Elvis Presley. Daarvoor zijn vergunningen nodig. Het is onduidelijk of die er komen, omdat het terrein oorspronkelijk is bedoeld voor landbouwdoeleinden.

Kindermisbruik

Jackson kwam sinds 2005 niet meer op zijn landgoed, nadat de politie het terrein had onderzocht vanwege vermeend kindermisbruik van de zanger. Uiteindelijk werd hij vrijgesproken.

De zanger overleed in 2009 op 50-jarige leeftijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl