NOS NieuwsAangepast

Sierra Leone: legerinzet tegen ebola

De regering van Sierra Leone heeft de noodtoestand uitgeroepen om de ebola-epidemie een halt toe te roepen. Gebieden waar het virus heerst, worden van de buitenwereld afgesloten en door het leger bewaakt. Militairen gaan de deuren langs op zoek naar mensen die besmet zijn met ebola.

Ook buurland Liberia neemt maatregelen om de verspreiding van het dodelijke virus tegen te gaan. Scholen zijn gesloten en ambtenaren moeten thuisblijven.

Eerder besloot Sierra Leone al de grenzen te sluiten met Liberia en Guinee. Volgens een laatste telling zijn in Sierra Leone, Liberia, Guinee en Nigeria ruim 700 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Vliegtuigen

De internationale luchtvaartorganisatie IATA ziet geen aanleiding voor extra maatregelen. Sinds gisteren schrappen enkele Afrikaanse maatschappijen vluchten op gebieden waar ebola is vastgesteld.

Die maatregel volgde op het eerste ebola-geval in Nigeria. Een besmette man uit Liberia reisde per vliegtuig naar Nigeria en overleed daar. De Nigeriaanse regering heeft aangekondigd op vluchten van en naar risicogebieden extra controles uit te voeren.

IATA overlegt met de wereldgezondheidsorganisatie WHO of internationale maatregelen op termijn nodig zijn. De kans dat een zakenman of toerist besmet raakt bij het bezoeken van een gebied waar het virus slachtoffers heeft gemaakt, is volgens de WHO klein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl