NOS VoetbalAangepast

KNVB pareert kritiek PEC

De KNVB heeft gereageerd op de kritiek van de clubleiding en fans van PEC Zwolle. Volgens de voetbalbond is zowel landskampioen Ajax als bekerwinnaar PEC vooraf geïnformeerd over het beschikbaar stellen van kaarten aan partners van de KNVB. Het gaat niet om gratis kaarten, maar om plaatsbewijzen die door de partner betaald zijn.

Onder meer Gerard Nijkamp, de technisch directeur van PEC, sprak in aanloop naar de Johan Cruijffschaal zijn onvrede uit over de wijze waarop de KNVB via sponsor Albert Heijn kaarten aan de man bracht. Nijkamp was van mening dat het weggeven van kaarten door de supermarktketen niet rijmt met het feit dat PEC-supporters de wedstrijd via een combiregeling, die hen 42,50 euro kost, moeten bezoeken.

"Het uitgangspunt van de KNVB is dat bij de wedstrijden om de KNVB beker en de Johan Cruijffschaal de supporters van beide clubs evenredig veel kans hebben om in het stadion hun club aan te moedigen. Vandaar dat de KNVB de clubs de mogelijkheid biedt om beide evenveel supporters naar het stadion mee te nemen en dat de kaarten voor zowel de PEC Zwollefans als de Ajaxfans dezelfde prijs hebben", meldt de KNVB.

"Beide clubs voorafgaand op de hoogte"

"De KNVB stelt voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ook een gelimiteerd aantal kaarten ter beschikking voor de partners van de voetbalbond. Dit betekent dat een relatief klein gedeelte van het aantal beschikbare kaarten op een actiematige wijze worden verstrekt. Het gaat hierbij niet om gratis kaarten, maar om kaarten die door een andere partij worden betaald. Beide clubs waren voorafgaand dan ook op de hoogte gesteld van deze publieksacties."

De KNVB heeft PEC Zwolle woensdag in een brief een toelichting gegeven. De voetbalbond betreurt het dat er nu een beeld ontstaan is dat PEC-fans alleen onder beperkende voorwaarden en hoge prijzen de wedstrijd kunnen bezoeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl