NOS SportAangepast

Tiger Woods op jacht naar punten

Tiger Woods hoopt de komende weken nog een aantal golftoernooien op zijn naam te zetten. Met die punten kan de golfer dit seizoen nog mee blijven doen.

Deze week speelt de Amerikaan in Ohio het WGC Bridgestone Invitational-toernooi. Woods won het toernooi op de Firestone-baan al acht keer en hoopt dit jaar op zijn negende titel.

Of hem dat gaat lukken, is de grote vraag. De 38-jarige Woods kampte dit seizoen met een flinke rugblessure. In maart werd hij geopereerd, waarna hij drie maanden niet kon golfen. Bij zijn rentree miste hij de cut op de Congressional-baan. Toch was hij tevreden, omdat hij weer pijnvrij kon spelen. Op het Brits Open begin juli eindigde hij als 69ste. Het Bridgestone-toernooi wordt het derde toernooi dat Woods speelt sinds zijn blessure.

FedExCup

Tijdens zijn afwezigheid zakte de volgens velen beste golfer aller tijden steeds verder weg op de ranglijsten, omdat hij toernooien als The Masters en het US Open moest missen. Woods staat op dit moment op plaats 215 op de FedExCup-ranglijst. De 125 beste golfers op deze lijst mogen deelnemen aan de play-offs van het Barclays-toernooi van 21 tot en met 24 augustus, het eerste evenement van de FedExCup.

De FedExCup is een serie van vier toernooien die na de zomer worden gespeeld. Elke week vallen er spelers af, zodat er na het derde toernooi nog dertig spelers over zijn. Die spelen dan mee in The Tour Championship, de laatste in de serie. In 2007 won Woods zowel de FedExCup als het Championship.

Zelfs als Tiger Woods Bridgestone voor de negende keer op zijn naam schrijft, wordt het moeilijk. De golfer kan het dan nog proberen op het PGA Championship op de Valhalla Golf Club in Louisville waar hij in 2000 al eens won. Het laatste toernooi voor de play-offs is het Wyndham Championship in Greensboro. Stijgt Woods niet op de ranglijst, dan is het golfseizoen daarna voor hem voorbij.

Ryder Cup

Afhankelijk van zijn resultaten de komende weken is Tiger Woods ook nog in de race voor de Ryder Cup (het teamtoernooi tussen Europa en de Verenigde Staten). De coach van de Verenigde Staten, Tom Watson, wil Woods graag in zijn team, maar alleen als hij fit is. In totaal zijn er voor de Amerikanen twaalf plaatsen te vergeven, gedeeltelijk bepaald door hun plaats op de Ryder Cupranglijst. Daarin staat Woods op dit moment op de 70ste plaats.

De afgelopen jaren kampte Tiger Woods met privéproblemen en veel blessures. Sinds 2008 heeft hij geen grote rol meer gespeeld in de World Golf Championships. Het is de vraag of hij dat in drie weken kan veranderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl