NOS VoetbalAangepast

Feyenoord slaat dubbelslag

Feyenoord heeft zich na de komst van Bilal Basacikoglu ook versterkt met de Australiër Luke Wilkshire. De 32-jarige verdediger, die in het verleden twee seizoenen uitkwam voor FC Twente, komt transfervrij over van het Russische Dinamo Moskou.

Wilkshire moet in de Rotterdamse Kuip een deel van het gat opvullen dat de vertrokken Daryl Janmaat, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi hebben achtergelaten. Eerder wist Feyenoord Khalid Boulahrouz al te strikken voor de defensieve linie.

Oude bekende

Feyenoord-trainer Fred Rutten werkte tijdens zijn dienstverband bij FC Twente ook al samen met Wilkshire, die tussen 2006 en 2008 voor de Tukkers speelde. In 2008 besloot de rechtsback te kiezen voor een avontuur in de Russische competitie.

Wilkshire kwam tijdens het WK in Brazilië niet in actie voor Australië. Hij maakte wel deel uit van de voorselectie, maar viel op het laatste moment af.

Basacikoglu

Eerder werd al bekend dat Feyenoord Bilal Basacikoglu overneemt van sc Heerenveen. De 19-jarige aanvaller kost de Rotterdammers naar verluidt rond de drieënhalf miljoen euro.

Basacikoglu debuteerde in 2013 voor Heerenveen en speelde 22 duels voor de Friezen. De in Zaandam geboren Turkse Nederlander scoorde daarin zes keer. Bij Feyenoord tekent hij voor vier jaar, met een optie voor een extra jaar.

Voor Feyenoord zijn Basacikoglu en Wilkshire de derde en vierde aanwinst voor het komende seizoen. Eerder legde de club verdediger Boulahrouz en doelman Warner Hahn vast.

Jong en oud

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, was verheugd over het aantrekken van het tweetal. "Ons beleid is erop gericht om spelers uit onze eigen jeugdopleiding aan te vullen met grote talenten van buitenaf. Wij zijn wat dat betreft heel blij met de komst van Basacikoglu, die een meerjarig contract tekent en de kans krijgt om zich bij ons verder te ontwikkelen", aldus Van Geel.

"We zijn daarnaast van mening dat talent zich alleen kan ontwikkelen aan de hand van ervaren spelers, terwijl we ook de balans in het elftal zorgvuldig bewaken en een aantal van onze talenten niet overhaast willen brengen. In dat opzicht is Wilkshire een zeer welkome versterking."

Besiktas uit

Basacikoglu en Wilkshire zijn nog niet inzetbaar voor Feyenoord tijdens het uitduel met Besiktas, in de derde voorronde van de Champions League. Er mogen geen wijzigingen meer worden aangebracht op de spelerslijst van de UEFA. De heenwedstrijd verloor Feyenoord woensdagavond in eigen huis met 2-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl