Randstad: herstel houdt aan

Het geleidelijk herstel van de economie en de arbeidsmarkt zet door, concludeert uitzendconcern Randstad. In Nederland trok de markt vooral in juni aan en boekte Randstad weer groei. De sterkste verbetering ziet Randstad in de Verenigde Staten, Polen, Italië, Zwitserland en China.

De tweede-kwartaalcijfers laten een omzetstijging zien van 4 procent naar 4,27 miljard euro. De nettowinst van 94 miljoen is 49 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

Randstad ziet voorlopig geen versnelling van de groei. De stevigste groei is in de Verenigde Staten. In Europa blijven Frankrijk en Duitsland wat achter.

Graadmeter

Randstad is het op een na grootste uitzendconcern ter wereld en actief in 40 landen. De vraag naar flexibel personeel geldt als een graadmeter voor de economische bedrijvigheid en de arbeidsmarkt.

Bijna een kwart van de omzet, ruim 910 miljoen euro, behaalt Randstad in de VS en Canada. Nederland, de bakermat van Randstad, is goed voor bijna 680 miljoen euro. In Frankrijk verdient Randstad 719 miljoen en in Duitsland 479 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl