NOS VoetbalAangepast

Geen excuses voor Feyenoord

Feyenoord-trainer Fred Rutten zag zijn team woensdag in eigen huis met 2-1 verliezen van Besiktas in de derde voorronde van de Champions League. In de laatste minuut van de blessuretijd maakte Mitchell te Vrede vanaf de strafschopstip de enige Feyenoord-goal. "Door die goal leven we nog", zei Rutten.

"Details geven de doorslag"

Na een redelijke start van Feyenoord kopte Mustafa Pektemek, die Joris Mathijsen te slim af was, de bezoekers in de dertiende minuut op voorsprong. Besiktas liep in de tweede helft uit naar 2-0. Bij die tweede goal ging routinier Mathijsen opnieuw in de fout. Dat gold ook voor invaller Khalid Boulahrouz.

"Dat klopt, geen speld tussen te krijgen", reageerde Rutten. "Heeft ook met ritme te maken. Maar we moeten niet naar excuses zoeken. Je mag wat verwachten van dit team en vandaag hebben we niet aan de verwachtingen voldaan. De details geven op dit niveau de doorslag. Even niet opletten en een ploeg als Besiktas kan dat geweldig afstraffen."

Immers: verwacht versterkingen

Lex Immers had in de tweede helft nog een kans om te scoren. Zijn kopbal werd gepakt door doelman Tolga Zengin. "Verder hebben we geen kans gecreëerd", aldus Immers.

Immers hoopt na het vertrek van Graziano Pellè (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Stefan de Vrij (Lazio) op versterkingen. "We hebben een spits als Pellè ingeleverd en achterin ook", vervolgde Immers. "Tot nu toe hebben we daar alleen Boulahrouz voor terug. Ik verwacht meer en hoop dat dat op korte termijn gaat gebeuren."

Schaken: 18 jaar als rechtsbuiten

Ruben Schaken werd door Rutten geposteerd op de positie van rechtsback, maar dat bleek geen groot succes. "Je moet je soms schikken in je rol", verzuchtte Schaken. "We zijn natuurlijk Daryl Janmaat kwijtgeraakt en daar is nog niet op geanticipeerd. De trainer zet me dan als rechtsback neer. Oké, dat is prima, maar ik heb 18 jaar als rechtsbuiten gespeeld."

Schaken baalt van het feit dat Feyenoord naar zijn idee niet snel genoeg heeft geanticipeerd op het vertrek van enkele basisspelers. Omdat er nog geen geschikte vervangers zijn aangetrokken, kon de aanvaller niet op zijn geliefde plek spelen.

"Als je dan een jaar hebt gevoetbald om de Champions League te halen, wil je natuurlijk wel op je favoriete positie spelen als het dan zover is. Ik denk ook dat ik als rechtsbuiten met mijn snelheid, dreiging en voorzet nog steeds een meerwaarde kan zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl