Celtic blameert zich in Warschau

De Champions League is ver weg voor Celtic. Met Virgil van Dijk in de basis verloor de Schotse kampioen woensdag in Polen het eerste duel met Legia Warschau in de derde voorronde met 4-1. De Poolse club miste ook nog eens twee strafschoppen.

Na zeven minuten zag het er nog helemaal niet zo slecht uit voor Celtic, want de ploeg kwam op voorsprong via Callum McGregor. Legia Warschau draaide die achterstand echter snel om in een voorsprong door twee doelpunten van Miroslav Radovic.

Op slag van rust moest Celtic met tien man verder toen Efe Ambrose een doorgebroken speler neerhaalde. Scheidsrechter Pol van Boekel stuurde de verdediger met rood van het veld. In de tweede helft miste Ivica Vrdoljak weliswaar twee keer vanaf 11 meter, maar via Michal Zyro en Jakub Kosecki nam Legia Warschau toch een stevig voorschot op een plek in de play-offs.

Bij Celtic bleef Derk Boerrigter de hele wedstrijd op de bank zitten. De Schotse topclub moet volgende week voor eigen publiek minimaal drie keer scoren om een stap dichter bij het hoofdtoernooi van de Champions League te komen.