CL ver weg voor Feyenoord

Feyenoord heeft slechte zaken gedaan in de derde voorronde van de Champions League. De ploeg van de nieuwe coach Fred Rutten verloor in de eigen Kuip met 2-1 van Besiktas. Over een week is de return in Istanbul.

Feyenoord begon nog wel aardig, maar nadat Besiktas op voorsprong was gekomen (Mustafa Pektemek kopte bij een hoekschop ongehinderd raak), zakte de thuisploeg ver weg. Passes kwamen niet aan, de bal werd voortdurend ingeleverd en op een schotje van Jean-Paul Boëtius na werd voor de rust geen enkele kans gecreëerd.

Besiktas wacht op fouten

Na de pauze leunde de nummer drie van Turkije achterover en wist Feyenoord maar geen gevaar te stichten. Na 70 minuten kwamen de Turken zelfs op 2-0: Joris Mathijsen raakte de bal kwijt en Kerim Frei Koyunlu schoot na een rush via het been van invaller Khalid Boulahrouz raak.

Pas daarna kreeg Feyenoord kansen: doelman Tolga Zengin redde knap bij een kopbal van Lex Immers en een vrije trap van Tonny Vilhena zeilde net over het Turkse doel. Diep in blessuretijd werd het toch nog 1-2 toen Mitchell te Vrede een strafschop benutte.