Opnieuw bloedige dag in Gaza

Bij de Israëlisch-Palestijnse strijd zijn woensdag weer veel doden gevallen. Zeker 99 Palestijnen kwamen om. Sinds het begin van het conflict, drie weken geleden, zijn 1346 inwoners van Gaza omgekomen, merendeels burgers. Onder hen zijn 239 kinderen.

Aan Israëlische kant vielen 59 doden, onder wie 56 militairen.

VN-school

Bij een aanslag op een schoolgebouw dat als schuilplaats van de Verenigde Naties diende, vielen in de nacht van dinsdag op woensdag zeker zestien doden.

De VN spreekt schande van die actie en wijst erop dat er in de Gazastrook amper nog ruimte is waar mensen naartoe kunnen vluchten. Ook de Verenigde Staten hebben de aanval op de school veroordeeld. Volgens een Witte Huis-woordvoerster is het zeer verontrustend dat Palestijnen niet veilig zijn in schuilplaatsen van de VN.

Later woensdag was er een granaataanval op de belangrijkste markt in Gaza-Stad, die vijftien levens eiste.

Aan Israëlische kant kwamen drie militairen om. Zij ontdekten een geheime tunnel in een woning, waar vervolgens twee explosieven afgingen.

Rode Kruis

Het Internationale Rode Kruis doet een dringende oproep aan de strijdende partijen om te stoppen met het geweld. "De humanitaire gevolgen zijn te groot." De hulporganisatie wijst erop dat vooral burgers het slachtoffer zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl