NOS VoetbalAangepast

De Vrij rondt transfer naar Lazio af

De transfer van Stefan de Vrij van Feyenoord naar Lazio is definitief rond, zo melden beide clubs woensdagavond. De 22-jarige verdediger doorstond de medische keuring en tekent donderdag een contract voor vier jaar bij de Romeinse club. De clubs waren al akkoord over een transfersom van naar verluidt 8,5 miljoen euro.

De Vrij miste geen wedstrijd van Oranje op het afgelopen WK en groeide uit tot een van de beste spelers van het Nederlands elftal in Brazilië. Hij doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte op 9 december 2009 zijn competitiedebuut voor de Rotterdammers. In totaal speelde De Vrij 135 competitiewedstrijden voor Feyenoord en daarin maakte hij zeven doelpunten. Zijn contract bij Feyenoord liep door tot medio 2015.

"Niet over één nacht ijs"

"Bij mijn keuze voor Lazio ben ik niet over één nacht ijs gegaan", zegt De Vrij op de website van Feyenoord. "Het is een weloverwogen beslissing, die tot stand is gekomen na veel gesprekken met de clubleiding waar ik een heel goed gevoel aan over hield. Dat goede gevoel is de afgelopen dagen tijdens het afronden van de transfer nog eens bevestigd."

"Lazio liet echt blijken dat ze me graag wilden hebben en ik ben heel blij dat ik deze stap maak", vervolgde de verdediger. "In Italië hoop ik een nog completere verdediger te worden. Ik ga daar tegen spitsen van wereldniveau spelen, daar ligt een mooie uitdaging. Met deze stap komt er een einde aan een lange periode bij Feyenoord, dat is iets waar ik natuurlijk wel even bij stil sta. Ik ben trots dat ik zo lang deel uit heb gemaakt van zo'n grote club met een geweldige achterban. Ik kijk terug op een toptijd bij Feyenoord."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl