VN spreekt schande van aanval

De VN beklaagt zich in harde bewoordingen over de aanval op een VN-school in Gaza van afgelopen nacht, waarbij vermoedelijk vijftien doden zijn gevallen. Pierre Krähenbühl, het hoofd van de VN-organisatie UNRWA in de Gazastrook, zegt dat de wereld zich moet schamen.

Onderzoek van VN-functionarissen ter plaatse heeft volgens Krähenbühl aangetoond dat de school door een Israëlische artilleriebeschieting zwaar beschadigd is. In het gebouw hadden 3300 mensen onder de vlag van de VN hun toevlucht gezocht. Onder de slachtoffers zijn vrouwen en kinderen, staat in de verklaring van de VN-functionaris.

Israël zegt dat vanuit het gebouw raketten zijn afgevuurd en dat militairen hebben teruggeschoten.

"17 keer gewaarschuwd"

VN-woordvoerder Chris Gunness zei dat Israël wel zeventien keer was gewaarschuwd dat in het gebouw een opvangcentrum van de VN was gevestigd. De laatste waarschuwing aan Israëlisch adres kwam enkele uren voor de fatale beschieting.

Krähenbühl veroordeelt "in de meeste krachtige bewoordingen deze schending van het oorlogsrecht door Israël". Hij vraagt de internationale gemeenschap in actie te komen om deze slachting te beëindigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl