NOS VoetbalAangepast

PEC ontstemd over handelen KNVB

PEC Zwolle is boos over het feit dat de KNVB via sponsor Albert Heijn gratis kaarten weggeeft voor de Johan Cruijffschaal. Zwolse supporters moeten verplicht met een auto- of buscombiregeling van 42,50 euro naar Amsterdam, terwijl de kaartjes ook gratis te krijgen zijn bij 20 euro aan boodschappen.

PEC Zwolle heeft 600 kaarten verkocht voor de combiregeling, maar schat dat zeker 1400 supporters van de AH-kaarten gebruikmaken. "We zijn boos en teleurgesteld", aldus Gerard Nijkamp, de technisch directeur van de Zwollenaren. "Onze supporters moeten de wedstrijd van zondag bezoeken met een bus-autocombi en via de supermarkt kan men de wedstrijd ook gratis bezoeken. Dat rijmt niet met elkaar."

Vooral de wijze waarop de KNVB het heeft gecommuniceerd leidt in Zwolle tot ergernis. "In principe is het natuurlijk hartstikke goed dat het stadion vol komt, want dat hoort bij zo'n affiche. Maar dan moet je aan de voorkant wel goed communiceren hoe je naar je PEC Zwolle-supporters kijkt. Dat wordt echt als een bus-autocombi neergezet, waarin er dus geen ruimte is om aan een andere manier aan kaarten te komen."

Fans

Behalve bij de clubleiding is de actie van de KNVB ook bij de fans, die 42,50 euro moesten neertellen, in het verkeerde keelgat geschoten. "De supporters zijn er natuurlijk zeer teleurgesteld over. Wij hadden natuurlijk ook graag gezien dat er meer supporters volgens een andere regeling naar Amsterdam zouden kunnen afreizen om die wedstrijd te zien. Nu blijft het op zeshonderd en gelukkig wordt het tweeduizend, want het stadion moet vol. Maar dit is niet de manier zoals het hoort."

Omdat nu iedereen aan kaarten kan komen voor de Johan Cruijffschaal, is het lastiger om ongewenste gasten te weren. "Ik denk dat daar dus ook een uitdaging ligt. Er is altijd een aantal fans dat anders wil en ik denk niet dat dat de bedoeling is. Ook niet van de KNVB", besluit Nijkamp, die een open brief aan Bert van Oostveen richt om uitleg te vragen over de gang van zaken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl