NOS NieuwsAangepast

Broers Jackson bezoeken Zuidas

Woensdagmiddag hebben Tito, Jackie, Jermaine en Marlon Jackson een bezoek gebracht aan het Michael Jackson Memorial Billboard op de Amsterdamse Zuidas. Eigenlijk zouden de vier gisteren al langsgaan, maar dat ging niet door omdat ze vanwege het noodweer vast kwamen te zitten in Frankrijk.

Al ruim van tevoren verzamelen fans en liefhebbers zich bij het monument, in de hoop een glimp op te vangen van de vier wereldberoemde broers. Verslaggever Martijn van der Zande ziet ook veel jonge fans. "Ik ben eigenlijk pas na zijn overlijden fan geworden", aldus een jong meisje met glitterhandschoenen en een hoed. "Ik was gelijk geraakt door zijn muziek dus hij betekent nu veel voor me. Door hier te zijn kom ik toch een beetje dichterbij."

Ruim een half uur te laat komen de geblindeerde auto's aan op de Amsterdamse Zuidas. Inmiddels staan er een paar honderd fans hen op te wachten. De muziek van broer Michael klinkt door de boxen. De broers bedanken het publiek voor hun komst en staan ook even stil bij de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. "We willen jullie condoleren met dit verlies", aldus de vier Jacksons.

Foto

Op het Michael Jackson Memorial Billboard staat de wereldberoemde foto uit 1977 van de zanger in de Jordaan, gemaakt door fotograaf Claude Vanheye. De grote foto staat sinds 25 juni op de Zuidas, de vijfde sterfdag van de zanger, en staat er nog tot medio augustus.

Het was het idee van de fotograaf om de broers naar de Zuidas te halen. "Een ongelofelijke ervaring", zegt Vanheye, die veel contact heeft met de broers, na afloop. "Dit plan speelt al sinds het overlijden van Michael dus dat het nu gelukt is maakt het een mooi moment." Na een heleboel foto's met uitgelaten fans, vertrekken de broers weer, iedereen tevreden achterlatend.

The Jacksons treden woensdagavond op in Paradiso en wilden van die gelegenheid gebruik maken en een bezoek brengen aan het tijdelijke monument ter nagedachtenis aan Michael.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl