NOS NieuwsAangepast

Excuus wethouder om blote kapster

De Roosendaalse wethouder Cees Lok heeft excuses aangeboden voor een filmpje van een topless kapster op zijn Facebook-pagina. In het filmpje doet de vrouw alsof ze iemands haar knipt, met haar blote borsten vlak voor de camera. "Zou ze ook zo goed knippen?", is de tekst die de VVD'er eronder plaatste.

De partij Nieuwe Democraten in de Roosendaalse gemeenteraad had raadsvragen gesteld over de kwestie. Het "ronduit walgelijke" Facebook-bericht getuigde van seksisme en onvergeeflijk puberaal gedrag van de wethouder, stelde de partij.

Verwijderd

Inmiddels heeft Lok het bericht verwijderd. Vanaf zijn vakantieadres schrijft de wethouder dat hij bij nader inzien het Facebook-bericht niet had moeten plaatsen. "Ik had me moeten realiseren dat e.e.a. gezien mijn bestuurlijke functie verkeerd begrepen zou kunnen worden of aanstoot zou kunnen geven", stelt Lok.

Het gemeentebestuur heeft afstand genomen van Loks actie. "Wethouder Lok heeft niet namens het College van B en W gesproken", schrijft het college in een verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl