NOS SportAangepast

Rentree Roddick gedwarsboomd

Anti-dopingregels hebben een terugkeer van Andy Roddick gedwarsboomd. De Amerikaanse tennisser, ooit de nummer één van de wereld, had de intentie eind augustus samen met zijn vriend Mardy Fish deel te nemen aan het dubbelspeltoernooi van de US Open. Omdat hij echter niet voldeed aan de gestelde eisen, moesten de Amerikanen een streep door hun plannen zetten.

De 31-jarige Roddick speelde zijn laatste wedstrijd op de US Open van 2012, waar hij in de vierde ronde verloor van Juan Martin del Potro. Drie maanden voor zijn terugkeer had hij de internationale tennisfederatie moeten informeren en zich beschikbaar moeten stellen voor dopingtesten. Omdat het initiatief pas vorige week gestalte kreeg, is het nu te laat.

Dupe

"Ik kom niet in aanmerking voor een US Open wildcard en daar baal ik flink van. Ik keek er namelijk op verschillende vlakken naar uit", aldus Roddick. "De afgelopen 14 jaar heb ik allerlei papieren ingevuld en testen laten afnemen. Altijd heb ik het juiste gedaan en zelfs mijn pensioenpapieren ingevuld. Ik had ook mijn ranking kunnen laten terugvallen en daar ben ik nu het dupe van. Daar ben ik zeker niet blij mee."

Roddick wilde met de terugkeer zijn vriend Fish een dienst bewijzen. De 32-jarige Fish werd de afgelopen jaren getroffen door diverse hartproblemen en is inmiddels afgezakt naar een plek buiten de topvijfhonderd.

Fish, ooit de nummer zeven van de wereld, speelde in augustus van 2013 zijn laatste wedstrijd. In Winston-Salem gaf de Amerikaan op tegen de Fin Jarkko Nieminen. Volgens Roddick associeert zijn vriend tennis daarom alleen nog maar met negatieve emoties. "Ik had het geweldig gevonden om hem weer te zien genieten op een tennisbaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl