NOS NieuwsAangepast

Van Aartsen zoekt steun OM

Burgemeester Van Aartsen van Den Haag vindt dat het Openbaar Ministerie meer juridische mogelijkheden moet krijgen om verwerpelijke leuzen en symbolen tijdens demonstraties aan te pakken.

Van Aartsen reageert daarmee op de kritiek die is losgebarsten op zijn besluit om niet in te grijpen tijdens een pro-Gaza-demonstratie, afgelopen donderdag. Islamitische radicalen riepen anti-Joodse leuzen en droegen zwarte vlaggen van de terreurbeweging ISIS. Onder meer het Simon Wiesenthal Centrum uitte na afloop kritiek op de Haagse burgemeester.

Schrik

Van Aartsen blijft erbij dat iedereen het recht heeft om te demonstreren, ook mensen met een omstreden mening. Daarom stond hij de betoging ook toe. Wel zegt hij dat hij na de betoging de anti-semitische leuzen scherp veroordeelde. Hij is geschrokken van de kritiek op hem.

Volgens Van Aartsen heeft het Haagse OM al over een hardere aanpak overleg gevoerd met collega's in Amsterdam en Rotterdam. Het is echter nog onduidelijk wat de conclusies van justitie zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl