Britten vrezen ebola-uitbraak

De Britse ministers van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken hebben een spoedberaad belegd over ebola. Het uiterst dodelijke virus heeft in West-Afrika al meer dan 670 levens geëist en de vrees is dat het Groot-Brittannië bereikt.

Het virus is een potentiële bedreiging voor Groot-Brittannië, zegt de belangrijkste wetenschapsadviseur van de Britse regering tegen de Daily Telegraph. Het ministerie van Volksgezondheid heeft artsen opgeroepen extra alert te zijn.

Vluchten schrappen

De waarschuwing volgt op het nieuws dat een Liberiaanse man die besmet was met ebola opdook op een vliegveld in Nigeria. De angst bestaat dat de ziekte zich verder kan verspreiden door de toegenomen mobiliteit van mensen.

De luchtvaartmaatschappij waarmee de man vloog, heeft aangekondigd alle vluchten naar de hoofdsteden van Liberia en Sierra Leone te annuleren. Ook zijn enkele voetbalwedstrijden in West-Afrika afgelast.

Gisteren werd in Duitsland een Afrikaanse verstekeling ontdekt in een militair transportvliegtuig dat tussenstops had gemaakt in West-Afrika. Na controle bleek de jongen het ebola-virus niet te dragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl