NOS VoetbalAangepast

Van Gaals United blijft ongeslagen

Louis van Gaal is ook in zijn derde oefenwedstrijd als trainer van Manchester United ongeslagen gebleven. De oefenwedstrijd tegen Internazionale eindigde in 0-0, waarna United de strafschoppen beter nam. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de International Champions Cup.

Van Gaal toonde zich tevreden na de wedstrijd. "Ik denk dat dit de beste van de drie oefenwedstrijden tot nu toe was. Zij hebben slechts één kans gekregen, terwijl wij er zes of zeven hebben gecreëerd. Zeker in balbezit was het erg goed", volgens Van Gaal, die zijn team na rust op acht posities wisselde.

Eén misser in penaltyreeks

Omdat er in de reguliere speeltijd niet werd gescoord, moesten penalty's de beslissing brengen. Namens Inter miste alleen Marco Andreolli, United schoot vijf keer raak. Darren Fletcher besliste de penaltyreeks door de vijfde strafschop binnen te schieten. Van Gaal zag zijn ploeg eerder op de oefentrip door Amerika al winnen van LA Galaxy (7-0) en AS Roma (3-2).

De andere wedstrijd in groep A van de Champions Cup ging tussen Real Madrid en AS Roma. Door een doelpunt van Francesco Totti wonnen de Romeinen met 1-0.

Komend weekend zijn de laatste groepswedstrijden (Manchester United-Real Madrid en AS Roma-Inter). De winnaar van de groep sluit de oefentrip af tegen de winnaar van groep B met Manchester City, Liverpool, AC Milan en Olympiakos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl