NOS VoetbalAangepast

Clasie: zien om te gaan met de druk

Feyenoord-aanvoerder Jordy Clasie is na slechts negen dagen vakantie klaar voor het Champions Leagueduel met Besiktas, dat woensdagavond in de Kuip op het programma staat. "Ik heb een korte vakantie gehad, maar voel me goed en fit", gaf Clasie te kennen. "Ik wil graag bij deze wedstrijden zijn."

De 23-jarige Clasie speelde op het WK met Oranje tegen Argentinië en Brazilië, en kwam op 14 juli terug in Nederland. Vorige week woensdag sloot hij alweer aan bij de selectie van Feyenoord. Hij speelde diezelfde avond als invaller meteen mee in de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad (1-1).

Druk

Dat een week later gelijk een belangrijk duel in de derde voorronde van de Champions League wordt gespeeld, vindt Clasie alleen maar fijn. "De mensen zullen meer van mij verwachten, omdat ik een WK heb gespeeld. Met die druk moet ik zien om te gaan", liet hij weten.

Bij Feyenoord vertrokken de toonaangevende spelers Graziano Pellè, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat. Trainer Fred Rutten verwelkomde onder anderen Khalid Boulahrouz, maar de verdediger kan nog niet een hele wedstrijd spelen.

Karsdorp

Dat geldt ook voor Joris Mathijsen, waardoor de kans groot is dat jeugdspeler Rick Karsdorp (19) als rechtsback begint. De van origine aanvallende middenvelder maakt een goede indruk op Rutten.

Als Feyenoord over twee wedstrijden Besiktas opzij weet te zetten, moet het in de beslissende ronde tegen Arsenal, FC Porto, Zenit Sint-Petersburg, Bayer Leverkusen of Napoli aantreden om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl