NOS NieuwsAangepast

Gevechten Libië eisen 30 levens

Bij hevige gevechten tussen Libische troepen en militanten zijn de afgelopen nacht in Benghazi 30 mensen om het leven gekomen. Het is onbekend of de doden militanten of militairen zijn.

Islamitische militanten proberen de controle over een legerbasis te verkrijgen. Een gevechtsvliegtuig van het leger stortte vandaag neer, volgens een legerwoordvoerder vanwege een technisch probleem.

Haftar

Het geweld in Libië is enorm toegenomen sinds de gepensioneerde generaal Khalifa Haftar steun kreeg van de speciale eenheden van het leger en de luchtmacht. Haftar is een dissidente generaal die op eigen houtje de strijd is aangegaan met islamitische militanten in Benghazi.

Vanwege het opgelaaide geweld is de Nederlandse ambassade sinds vanmorgen gesloten. Nederlanders die in het land waren werden eerder al opgeroepen het land te verlaten.

Italië

De Libische roep om internationale hulp bij het bestrijden van een brand in een grote olieopslagtank in Tripoli heeft gehoor gekregen in Italië. De regering en het Italiaanse oliebedrijf ENI helpen het vuur te blussen. De olieopslag vloog in brand door een raketinslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl