NOS VoetbalAangepast

Van Gaal houdt vast aan systeem

Louis van Gaal hoopt zijn sterke start bij Manchester United vast te houden. De Amsterdammer is van plan om tijdens de oefencampagne in de VS zijn geïntroduceerde 3-5-2 systeem verder uit te werken.

"We hebben maar drie weken voor de start van het seizoen, dus ik heb al mijn trainingen nodig om aan dit systeem te werken", zei Van Gaal, die dinsdag in Washington met United een oefenwedstrijd tegen Internazionale speelt. Hij kende met zijn ploeg een veelbelovende start met oefenzeges op LA Galaxy (7-0) en AS Roma (3-2).

Terugvallen op 4-3-3 of 4-4-2

Van Gaal is blij dat hij zijn spelers op een 4-3-3 of 4-4-2 variant kan laten terugvallen. "Ze kennen het andere systeem, dat ze hun hele jeugd al hebben gespeeld, dus dat is makkelijk."

"Dat kon je in de wedstrijd tegen Mexico zien - sorry dat ik het zeg - toen we met 1-0 achter stonden, veranderde ik het systeem naar 4-3-3 en versloegen wij ze!", vertelde Van Gaal met een ondeugende blik.

Evans "niet bang"

Verdediger Jonny Evans is onder de "indruk" van de manier waarop Van Gaal zich tot nu toe manifesteert. "Hij is veeleisend en vraagt het uiterste van iedereen, maar niet op een manier dat iedereen bang voor hem is. Hij wil alle neuzen dezelfde kant op hebben en een hecht team creëren."

Manchester United sluit op zaterdag 2 augustus zijn Amerikaanse tour af met een wedstrijd tegen Real Madrid in Michigan. Op zaterdag 16 augustus speelt de ploeg het eerste competitieduel met Swansea City.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl