NOS VoetbalAangepast

Genk ontslaat trainer nu al

De Belgische voetbalclub Racing Genk heeft trainer Emilio Ferrera ontslagen. En dat terwijl er pas één competitiewedstrijd is gespeeld. Genk verloor met 3-1 van KV Mechelen, voor het bestuur reden om Ferrera op straat te zetten.

Die beslissing werd gisteravond genomen in een spoedvergadering van de Raad van Bestuur. Eerder op de avond hadden Herman Nijs, voorzitter van de technische commissie, en technisch directeur Gunther Jacob, al door laten schemeren dat er iets speelde.

"Ik zag op het veld niks terug van de over-mijn-lijk-mentaliteit die je bij de start van het seizoen mag verwachten", aldus Nijs in de Belgische krant Het Belang van Limburg. "Ik miste gedrevenheid. Na die vroege voorsprong zakten we als een kaartenhuis in elkaar. Dat is eerst en vooral de verantwoordelijkheid van de spelers. Maar de trainer moet op dat vlak een toegevoegde waarde hebben."

Ook Jacob stoorde zich daar aan. "Het was een zware ontgoocheling, vooral de manier waarop de nederlaag tot stand kwam. We hebben een hele zware dag achter de rug. We hebben naar de oorzaken gezocht en veel gepraat om tot oplossingen te komen."

Die oplossing is dus gevonden. Ferrera moet vertrekken en dat terwijl hij in februari pas het stokje overnam van de ontslagen Mario Been. Ook werd zijn contract afgelopen mei nog met twee jaar verlengd. Assistent-trainer Pierre Denier neemt voorlopig de taken waar bij de club van Glynor Plet en Marco Bizot, totdat er een opvolger gevonden is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl