NOS VoetbalAangepast

Schreuder blij met uitblinker Promes

FC Twente heeft maandagavond in Vriezenveen een oefenwedstrijd tegen Sporting Portugal met 2-0 gewonnen. En daarmee lijkt Twente twee weken voor de start van de eredivisie de goede vorm te pakken te hebben. Trainer Alfred Schreuder noemde het na afloop een "behoorlijk resultaat".

Luc Castaignos opende na vier minuten met een kopbal de score voor de Tukkers. In de slotfase bepaalde Quincy Promes de eindstand op 2-0. Met name Promes speelde een goede wedstrijd.

De aanvaller speelde achter spits Castaignos, terwijl hij vorig seizoen vooral op de flanken was te vinden. Promes hoeft echter nauwelijks te wennen. "Het is niet nieuw, eigenlijk heb ik mijn oude plek terug. In mijn jaar bij Go Ahead Eagles speelde ik ook achter de spits. Maar vanaf links kan ik ook spelen. Ik kan op beide posities uit de voeten."

Blijft Promes in Enschede?

Trainer Schreuder, die komend seizoen wel de benodigde papieren heeft om als hoofdtrainer langs de kant te staan, geniet van zijn pupil. "Het is een heerlijk joch. Hij werkt ontzettend hard."

De technische staf zal nog tot en met 1 september moeten afwachten of de huidige selectie intact blijft. Voor Promes zou Russische interesse zijn, maar zowel Promes als Schreuder maakt zich niet heel druk om de transfergeruchten.

Blessure Gutiérrez

Wel ging Schreuder in op de blessure van Felipe Gutiérrez, de Chileense middenvelder die mogelijk maanden aan de kant staat. Een aderlating. "De blessure van Gutiérrez lijkt ernstig. Hij wordt binnen twee weken aan zijn knie geopereerd", wist Schreuder te melden.

"Het ziet er niet goed uit. Hij heeft de blessure opgelopen voor het WK en is toch gaan spelen." Of Twente er een vergelijkbare zaak van maakt als Bayern München in 2010 deed bij de KNVB weet Schreuder nog niet, maar: "Dat zou heel goed kunnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl