NOS SportAangepast

EK-zilver Kamminga op puntenkoers

Manon Kamminga heeft in Geisingen bij de EK inline-skaten zilver behaald op de puntenkoers. De favoriete Francesca Lollobrigida veroverde het goud.

De Italiaanse ontbrak vorig jaar op de EK, waardoor de Nederlandse equipe vijf van de zeven onderdelen op de baan kon winnen. De puntenkoers was destijds in Almere een prooi voor Irene Schouten, die dit keer niet verder kwam dan de zevende plaats.

De 22-jarige Kamminga hield Lollobrigida lang bij, maar moest uiteindelijk zes punten toegeven op de winnares. Na afloop kon de Friezin leven met het verlies. "Ik denk dat ik haar vandaag moe heb kunnen maken, al is ze misschien nog niet meteen bang geworden. Zij is niet zomaar een skater, ze is meervoudig wereldkampioen."

Ook op de 300 meter ging de titel naar een Italiaanse: Erika Zanetti zegevierde in 25,889. Bianca Roosenboom was de beste Nederlandse op plaats acht.

Net geen plak voor Mulder

Ronald Mulder kwam met een tijd van 23,780 op de 300 meter 0,02 tekort voor een bronzen plak. Broer Michel kwam niet verder dan de tiende plaats.

Het goud ging naar Darren de Souza in 23,538. Daarmee was de Fransman overigens niet de snelste van de dag. De Duitser Simon Albrecht snelde naar een fenomenale tijd: 23,003. Het 18-jarige toptalent doet echter nog mee bij de junioren.

Op de puntenkoers was Mark Horsten de beste Nederlander met de vijfde plaats. De Fransman Alexis Contin sleepte de Europese titel in de wacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl