Landen speuren naar oorzaak crash

De twaalf landen die passagiers aan boord van de neergestorte MH17 hadden, gaan samen optrekken in het strafrechtelijk onderzoek. Ze hebben daar vanmiddag over overlegd bij de Europese justitieorganisatie Eurojust in Den Haag.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie doet al oriënterend onderzoek naar de ramp. Officier van Justitie Berger van de afdeling internationale misdrijven is daarvoor naar Kiev afgereisd.

Nabestaanden

Bij de bijeenkomst van vanmiddag waren vertegenwoordigers van Nederland, Australië, Maleisië, Groot-Brittannië, de Filipijnen, Canada, Nieuw Zeeland, Indonesië, de Verenigde Staten en Oekraïne aanwezig. Er waren ook mensen van Europol en Interpol.

Het Nederlandse Eurojust-lid Moraal zei na afloop dat er een belangrijke stap was gezet in de samenwerking, die maar één doel heeft: de waarheid boven tafel krijgen. "Ik hoop dat we op een efficiënte en effectieve manier kunnen samenwerken om de oorzaak van de crash te achterhalen en recht te doen aan de 298 onschuldige slachtoffers en hun rouwende nabestaanden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl