Netanyahu: strijd nog lang niet over

De Israëlische premier Netanyahu zegt dat Israël doorgaat met het bestrijden van Hamas en het vernietigen van de infrastructuur van de Palestijnse organisatie. "Israël moet voorbereid zijn op een lange militaire operatie", zei hij tijdens een persconferentie.

De gevechten tussen Israël en Hamas laaiden vandaag na een gevechtspauze zaterdag weer in alle hevigheid op. In de Gazastrook werd gemeld dat er een park werd gebombardeerd waarvan Israël en Hamas elkaar de schuld geven. Ook wisten Hamas-strijders via een tunnel Israël in te komen. Volgens het Israëlische leger openden ze het vuur op militairen. Het leger heeft vijf militanten gedood.

Moeilijke dag

Het vernietigen van de tunnels is het belangrijkste doel van het Israëlische leger. "We gaan door met het vernietigen van tunnels en we zullen er niet mee ophouden tot het klaar is", zei Netanyahu.

De premier zei verder dat het Israëlische volk moet volhouden. "Er zijn moeilijke dagen geweest en ook dit was een moeilijke dag. We moeten geduldig zijn en de strijd voortzetten tegen deze moordenaars."

Netanyahu voegde daar aan toe dat het ontwapenen van Gaza onderdeel moet worden van een definitieve oplossing voor het gebied.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl