NOS VoetbalAangepast

Kwalificatie EK must voor Advocaat

Dick Advocaat werd maandag gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Servië. "Onze enige doelstelling is kwalificatie voor het EK. Als we falen, zullen er geen excuses zijn," zei hij tijdens zijn presentatie.

Advocaat gaat voor twee jaar aan de slag bij de Servische voetbalbond met als hoofddoel plaatsing voor het EK van 2016 in Frankrijk. "Er is genoeg talent bij deze generatie, die zich echter nog niet voor een groot toernooi heeft gekwalificeerd. Dat zal moeten veranderen." Een verandering die Advocaat denkt teweeg te kunnen brengen in de komende tijd. "Maar ik denk, net als alle andere trainers, dat ik daar wel voor kan zorgen."

EK-kwalificatie

De eerste wedstrijd van Servië onder Advocaat is een oefenwedstrijd op 7 september tegen Frankrijk. De eerste kwalificatiewedstrijd is op 11 oktober tegen Armenië.

Servië is voor het EK-kwalificatietoernooi in een groep ingedeeld met Portugal, Denemarken, Armenië en Albanië. "Er zijn geen kleine landen en gemakkelijke tegenstanders meer", verzekerde Advocaat. "We zullen de teams van Armenië en Albanië serieus moeten benaderen als we willen winnen. De kwaliteit van Portugal en Denemarken staat buiten kijf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl