Te nat voor ziekenhuis, NS, Vitesse

Het TweeStedenziekenhuis in Tilburg heeft voor de rest van de dag alle afspraken moeten afzeggen. Door de wateroverlast ontstond een stroomstoring. Die is inmiddels verholpen, maar de wegen rond het ziekenhuis staan nog steeds blank.

Ambulances werden tijdelijk doorgestuurd naar andere ziekenhuizen in de omgeving, maar inmiddels kan het ziekenhuis spoedgevallen wel weer ontvangen. Mensen die niet met spoed in het ziekenhuis hoeven te zijn, wordt geadviseerd naar een ander ziekenhuis uit te wijken. Een groot deel van het noorden van Tilburg zat vanmorgen zonder stroom.

In Arnhem rijden vanwege wateroverlast bij ziekenhuis Rijnstate uit voorzorg geen ambulances, meldt Omroep Gelderland.

Spoorwegen

Ook de Nederlandse Spoorwegen ondervinden hinder van de extreme regenval. Onder meer tussen station Amersfoort en Amersfoort Schothorst, Utrecht en Arnhem en Geldermalsen en Dordrecht werden bussen ingezet. Tussen Deventer en Apeldoorn sloeg de bliksem in, waardoor de treinen vertraagd zijn.

Wie kaartjes wil kopen voor de wedstrijd tussen van Vitesse tegen Chelsea, zal zijn heil moeten zoeken in de webshop. De fanshop in het centrum van Arnhem moest de deuren sluiten vanwege de zware regenval.

Watermuseum overstroomd

In het Watermuseum in Arnhem kwam er iets te veel expositiemateriaal het pand in. De brasserie en het museum zijn morgen gesloten, omdat de ruimten zijn overstroomd.

Het stadhuis van Apeldoorn moest vanmiddag worden ontruimd vanwege de wateroverlast. Volgens een woordvoerder werd de situatie onveilig: "Er liep water achter de stopcontacten langs." Ook zijn er beelden van een wc in het stadhuis die overstroomt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl