Brand in olieopslag Tripoli

De Libische regering heeft om internationale hulp gevraagd, nadat een grote olieopslagtank bij het vliegveld in Tripoli door een raket was geraakt. Er woedt een hevige brand.

De interim-regering plaatste een verklaring op zijn website, waarin staat dat de vuurzee tot een humanitaire ramp en een milieuramp kan leiden. Waar de internationale hulp uit zou moeten bestaan, is niet duidelijk.

Huizen verlaten

Libische tv-zenders hebben burgers in een gebied van 5 kilometer rond het vliegveld gevraagd om hun huizen te verlaten. Veel mensen zouden aan deze oproep gehoor hebben gegeven.

Sinds een paar weken zijn er weer hevige gevechten tussen rivaliserende milities. Niet alleen in Tripoli, maar ook in Benghazi zijn tientallen doden gevallen. Het zou gaan om de bloedigste strijd sinds de val van dictator Kadhafi in 2011.

Reisadvies

Gisteren heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Libië aangescherpt. Eerder werd mensen al afgeraden om naar het land te gaan. Nu worden Nederlanders die er al zijn, opgeroepen om het land te verlaten.

Zaterdag werd de Amerikaanse ambassade in Tripoli ontruimd. De medewerkers werden onder militaire escorte naar buurland Tunesië geëvacueerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl