NOS SportAangepast

Gedupeerden Caterham eisen geld

De veertig werknemers die ontslagen zijn door renstal Caterham willen juridische stappen gaan ondernemen. De Nederlander Christijan Albers, sinds kort teambaas bij het Formule 1-team, besloot samen met enkele investeerders tot een grote schoonmaak en zette een groot aantal personen op straat.

Dat tot de onvrede van de oud-werknemers, waarna zij nu dus hebben besloten naar de rechter te stappen. Dat meldt Autosport.com.

Schadeclaim

"We zijn niet gewaarschuwd voor ons ontslag en er is niet met ons overlegd. We willen daarom een flinke schadeclaim van het team", luidt het standpunt van de groep medewerkers.

De werknemers menen dat de wijze waarop zij ontslagen zijn tegen de Engelse wet indruist. Ze willen ook dat de FIA, de internationale autosportfederatie, naar het gedrag van Caterham gaat kijken.

Watson

Ook teammanager Graham Watson moest het team verlaten. Alle ontslagen waren volgens Albers noodgedwongen. "Het moet ook, want het is een serieuze baan en een serieus bedrijf. Elke seconde telt, elke tiende telt, elke duizendste telt. Soms kun je met honderd mensen het werk doen dat nu driehonderd mensen doen", stelde Albers onlangs.

"Na al die jaren dat er zoveel geld is geïnvesteerd in dit Formule 1-team vallen de prestaties gewoon tegen. Dat heeft nooit gelegen aan budgetten, die waren rond de 80/85 miljoen pond per jaar. Er zijn gewoon fouten gemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl