NOS NieuwsAangepast

Veel onzekerheid lichamen MH17

De nationale politie heeft geen idee hoeveel lichamen nog in het rampgebied in Oost-Oekraïne liggen. Dat zei korpschef Gerard Bouman in een briefing met de Tweede Kamer over de ramp met vlucht MH17.

Ook zegt Bouman dat mogelijk niet alle lichamen van de slachtoffers terugkomen. "Die garantie is niet te geven. Dat hebben we ook met de nabestaanden besproken. Er is veel tijd overheen gegaan en de rampplek is groot."

Psychische hulp

De korpschef vertelde aan de Tweede Kamer dat het "met geen pen te beschrijven is" wat onderzoekers in de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum aantreffen. Volgens commandant der Strijdkrachten Middendorp krijgen medewerkers van politie en defensie in Oekraïne meteen psychische bijstand na terugkeer van de rampplek van MH17.

Middendorp zei daarnaast dat de waardering zeer groot is voor alle mensen die bezig zijn om de stoffelijke resten en de spullen van slachtoffers naar Nederland te krijgen. "Het is zeer ingrijpend werk, dat niemand onberoerd laat. Iedereen is tot het bot gemotiveerd om stoffelijke resten over te brengen, dit gebeurt in goed teamverband met Australië en Maleisië."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl