Code oranje in vijf provincies

Het KNMI waarschuwt voor extreem weer in een groot deel van Nederland. Er is code oranje afgegeven voor Noord-Holland, Noord-Brabant, Flevoland, Gelderland en Utrecht. Hier kan lokaal veel wateroverlast en onweer voorkomen.

Er is in deze provincies vanochtend veel regen gevallen. Vanmiddag worden nog meer zware buien verwacht.

In de overige provincies, behalve in het noorden, is code geel afgegeven voor gevaarlijk weer. In de noordelijke provincies is het weer een stuk rustiger.

Zonder stroom

In en rondom Tilburg-Noord zaten ongeveer 16.000 huishoudens een uur zonder stroom. De grote transformator die de stroomvoorziening in dat gebied verzorgt, was uitgevallen. Vermoedelijk gebeurde dat door zware regenval, meldt netbeheerder Enexis. Er is een reservetransformator ingeschakeld.

In Elsloo (Limburg) zaten ongeveer 3600 huishoudens zonder elektriciteit. Maar dat had niets met de regenval te maken.

Velsertunnel

Ook op de wegen is er veel wateroverlast. Op verschillende plaatsen zijn er rijstroken dicht. Rond het middaguur was de Velsertunnel onder het Noordzeekanaal korte tijd afgesloten. Daarna was er nog één rijstrook dicht.

Avondspits

De ANWB verwacht het meeste fileleed tijdens de avondspits in het midden van het land, vooral rond Amsterdam. Daar vallen aan het eind van de middag de meeste buien. Die trekken geleidelijk weg naar het noordwesten.

De A10 in het westen van Amsterdam was rond kwart voor vier weer in beide richtingen open. Die was dicht vanwege wateroverlast. De A2 bij Maastricht is nog dicht, door een ongeluk.

Ondanks alle buien verwacht de ANWB een redelijk normale avondspits omdat veel mensen met vakantie zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl