Veel overlast door noodweer

Het noodweer boven Nederland heeft vanochtend tot veel overlast geleid. Vanmiddag worden opnieuw zware buien verwacht. In het midden en westen van Noord-Brabant wordt mensen aangeraden om binnen te blijven zolang het regent.

Op sommige plaatsen is al meer dan 40 millimeter neerslag gevallen. Het KNMI heeft voor vrijwel het hele land een waarschuwing afgegeven voor gevaarlijk weer, oftewel code geel.

Snelwegen dicht

De snelweg A10-West is in beide richtingen afgesloten bij Geuzenveld vanwege de wateroverlast. Door de fikse regenbuien staat de weg blank. Ook bij Gorinchem heeft het verkeer zowel op de A15 als bij de Merwedebrug last van de regen. Rondom Gouda zijn twee rijstroken dicht op de A12.

Weginspecteurs zetten putten van ondergelopen rijstroken extra open om het water sneller weg te laten stromen. Grote zuigwagens zuigen het water op. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers afstand te houden en snelheid te matigen. Voor zover bekend zijn er geen ongelukken gebeurd door de hoosbuien.

In Kaatsheuvel is een verzorgingstehuis ontruimd in verband met het noodweer, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant op zijn twitteraccount.

Ook in de provincie Zeeland staan de straten blank. In korte tijd kwamen er tientallen meldingen van wateroverlast binnen, aldus de Veiligheidsregio Zeeland.

Vluchten vanaf Schiphol kunnen een half uur tot twee uur vertraagd zijn. Door onweer en slecht zicht moeten vliegtuigen meer afstand houden. En ook in Amsterdam zijn er problemen.

Later vandaag

Vanmiddag worden er vooral in de zuidelijke helft van het land stevige buien met lokaal onweer verwacht door een neerslagfront dat nadert vanuit België. Rond 11.30 uur hingen nog veel regenwolken boven Noord-Holland en het noorden van Zuid-Holland.

Delen van Brabant hadden gisteravond al te maken met noodweer. In verschillende dorpen kwamen straten blank te staan door de hevige regenval. Ook raakten auto's beschadigd door afgewaaide takken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl