NOS NieuwsAangepast

Reisleiders GoGo weg uit Kos

Reisleiders van onder meer de organisatie GoGo Jongerenreizen hebben het Griekse eiland Kos verlaten na bedreigingen uit de horeca. De reisleiders kregen sms'jes met ernstige bedreigingen, zegt GoGo-topman Joost Romeijn.

Volgens Romeijn hebben de bedreigingen te maken met kroegentochten die GoGo organiseert voor vakantie vierende jongeren. Sommige horecabazen van kroegen die tijdens deze tochten worden overgeslagen, zouden daar boos over zijn.

Lichamelijk letsel

De sms'jes zijn volgens Romeijn aan veel medewerkers van Nederlandse jongerenreisorganisaties gestuurd. Zij moesten het eiland verlaten, anders zouden ze lichamelijk letsel oplopen, was het dreigement.

Romeijn weet niet van wie de berichten afkomstig zijn. De lokale politie probeert dat nu te achterhalen. De Nederlandse ambassade is op de hoogte gesteld van de zaak.

Akkefietje

Romeijn heeft vaker te maken gehad met teleurgestelde horecaondernemers. Twee jaar geleden was er ook een akkefietje op Kos. "Maar zo heftig als dit heb ik het nog nooit meegemaakt".

Romeijn geeft toe dat de organisatie scherp heeft onderhandeld met lokale kroegbazen over lage prijzen. "Dat is logisch. Dat is een spel dat iedereen speelt."

GoGo heeft zijn programma in Griekenland inmiddels iets aangepast, met name het nachtprogramma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl