NOS VoetbalAangepast

Transfer De Vrij zo goed als rond

Feyenoord heeft met Lazio een akkoord bereikt over de transfer van Stefan de Vrij. De 22-jarige Oranje-international komt maandagavond aan in Rome en zal morgenochtend een medische keuring ondergaan.

Als De Vrij de keuring doorstaat dan tekent hij naar verluidt een contract voor vijf jaar. Feyenoord zal rond de 8,5 miljoen euro ontvangen voor de verdediger.

De Vrij, die op het WK in Brazilië uitgroeide tot een van de sterkhouders van Oranje en geen enkel duel miste, had bij Feyenoord nog een contract tot medio 2015.

Winter en Stam

Hij maakte op 9 december 2009 zijn competitiedebuut voor de Rotterdammers. In totaal speelde De Vrij 135 competitiewedstrijden voor Feyenoord en maakte hij zeven doelpunten.

Lazio had De Vrij al voor de start van het WK in het vizier. De club eindigde afgelopen jaar als negende in de Serie A en speelt dit seizoen geen Europees voetbal. Aron Winter (1992-1996) en Jaap Stam (2001-2004) gingen De Vrij voor als speler van Lazio.

Leegloop

De Vrij is de volgende speler die bij Feyenoord vertrekt. Eerder kozen Graziano Pellè (Southampton), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Daryl Janmaat (Newcastle United) voor een nieuwe stap in hun loopbaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl