NOS WielrennenAangepast

Nibali maakt sprong op ranglijst

Door zijn eindzege in de Tour de France heeft de Italiaan Vincenzo Nibali ook goede zaken gedaan voor de wereldranglijst over 2014. De renner van Astana schiet omhoog en staat op de nieuwe UCI-lijst tweede. Voor de Tour stond Nibali nog veertigste.

Alberto Contador, die de Tour in de tiende etappe moest verlaten met een gebroken scheenbeen, blijft op de lijst aanvoeren. Hij dankt zijn leidende positie onder meer aan zeges in de Tirreno en de Ronde van Baskenland. Verder behaalde hij goede klasseringen in de Dauphiné en de Ronde van Catalonië.

Een andere opvallende stijger op de wereldranglijst is de 37-jarige Fransman Jean-Christophe Péraud. De nummer twee van de Tour dendert de toptien binnen vanaf de 22ste plek en staat nu vijfde. Thibaut Pinot, derde in de Tour, stijgt van 89 naar 22.

Nederlanders

Niki Terpstra is de beste Nederlander op plaats veertien. Hij is zes plekken gezakt. Bauke Mollema schiet met zijn tiende plaats in het Tour-eindklassement niet zo heel veel op. Hij stijgt van de 21ste naar de 19de plaats.

Laurens ten Dam, Lars Boom en Steven Kruijswijk komen de lijst nieuw binnen. Zijn staan nu respectievelijk op plek 59, 90 en 92.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl