Nibali: mooier dan gedacht

Ook al wist Vincenzo Nibali al een aantal dagen dat hij de Tour zou winnen, hij durfde nog niet openlijk te juichen. Vandaag mocht dat wel. Na de finish op de Champs-Elysées stond de Italiaan ietwat geëmotioneerd op het podium.

"Ik had wel gedacht dat de vreugde op de Champs-Elysées met niks te vergelijken zou zijn", zei Nibali tijdens zijn dankwoord. "Maar nu ik hier op de hoogste trede van het podium sta, is het nog mooier dan ik me kon voorstellen."

Nibali won eerder de Ronde van Spanje (2010) en de Ronde van Italië (2013). Hij is de zesde renner die de drie grote ronden op zijn naam schreef. "Het is misschien voorspelbaar, maar ik bedank iedereen die me geholpen heeft. Wanneer je dit soort successen boekt, doe je dat nooit alleen", zei de Tour-winnaar.

Naast de volledige ploegleiding en staf bedankte Nibali zijn ploegleider Aleksander Vinokoerov in het bijzonder, omdat de oud-renner hem in 2013 naar Astana haalde. De Italiaan droeg zijn overwinning uiteindelijk op aan zijn familie. "Zonder mijn vrouw en dochter en zonder de steun van mijn ouders in het begin van mijn carrière, weet ik niet of ik dit had kunnen bereiken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl