NOS VoetbalAangepast

Drie punten Anderlecht in ouverture

Regerend kampioen Anderlecht begon de afgelopen drie Belgische seizoenen zonder zege, maar deed het nu beter. Het elftal van trainer Besnik Hasi won de thuiswedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz met 3-1.

De Brusselaars namen via Frank Acheampong in de vijftiende minuut de leiding. Na ruim een uur spelen, maakte Anice Badri gelijk: 1-1. De supporters van Anderlecht vreesden opnieuw een uitglijder bij de ouverture, maar Aleksandar Mitrovic (75') en Matias Suarez (88') beslisten anders. Bram Nuytinck, oud-speler van NEC, had een basisplaats bij Anderlecht.

Ook zeges Standard en Club Brugge

Eerder in het weekeinde startten ook Standard Luik en Club Brugge met winst. Met Ronnie Stam in de basis won Standard de Waalse derby tegen Charleroi met 3-0.

Club Brugge zette Waasland Beveren aan de kant. De Chileen Nicolás Castillo opende in Beveren in de 50ste minuut de score voor het elftal van trainer Michel Preud'homme. Óscar Duarte, die op het WK met Costa Rica in de kwartfinales van Oranje verloor, bepaalde de eindstand een klein kwartier voor tijd op 2-0.

Zeges Menzo en Van Wijk

De Nederlandse trainers Dennis van Wijk en Stanley Menzo begonnen zaterdag met een zege. Menzo won met Lierse SK de thuiswedstrijd tegen Oostende met 2-0. Beide treffers kwamen voor rust op naam van Alhassane Keita. Maxime Annys bezorgde Van Wijk met Westerlo een 1-0 overwinning op Lokeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl