NOS WielrennenAangepast

Mollema, Zeeman: geen probleem

Bauke Mollema en Belkin-ploegleider Merijn Zeeman gingen na de slotetappe van de Tour de France nog eens in op het commentaar van beiden zaterdag na de tijdrit. Mollema weet zijn slechte optreden aan de nieuwe tijdritfiets en Merijn Zeeman vond dat die reactie "geen stijl".

"Had moeten wachten"

"We hebben flink geknuffeld", zei Zeeman. "Nee, soms gebeuren er in de sport dingen die in 99 van de 100 keren binnenskamers blijven. Nu niet. We hebben na afloop even met elkaar gesproken. Ik heb mijn verhaal gedaan, hij heeft zijn verhaal gedaan. We hebben het er gewoon rustig over gehad. Geen enkel probleem verder."

"Ik had misschien beter even in de bus kunnen zitten en jullie laten wachten", vervolgde de ploegleider. "Dan was het niet zo naar buiten gekomen. Ik had er beter even rustig over kunnen praten met Bauke en niet op de radio. Maar ja, soms ben ik een fanatiek baasje. Achteraf denk je dan. Dat was niet zo handig."

"Maakt niet zoveel uit"

Bauke Mollema leek niet al te zwaar te tillen aan de reactie van zijn ploegleider zaterdag. "Ik heb mijn verhaal gedaan na de finish en later in de media gelezen wat Merijn heeft gezegd", zei de nummer tien van de Tour 2014. "Hij heeft daarop gereageerd en heeft misschien gedacht dat ik andere dingen had gezegd zonder dat hij wist wat ik precies had gezegd."

Uit de woorden van Mollema viel op te maken dat de kwestie wat hem betreft niet helemaal is uitgesproken. "Merijn is wel even op mijn kamer geweest, maar toen wist ik nog niet precies wat hij gezegd had. Dat maakt verder ook niet zoveel uit", zei Mollema, die een aflopend contract heeft bij Belkin en in de belangstelling staat van Trek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl