NOS WielrennenAangepast

Kittel wint op feestje Nibali

Vincenzo Nibali heeft de 101ste Tour de France gewonnen. De Italiaan van Astana heroverde in de tiende rit (na één dag) de gele trui en behield die tot Parijs.

De Duitser Marcel Kittel (Giant) sprintte op de Champs-Elysées naar zijn vierde zege in deze Tour en daarmee evenaarde hij zijn totaal van vorig jaar.

Kristoff versus Kittel

Kittel snelde in het wiel van Tom Veelers door de laatste bocht. De Noor Alexander Kristoff leek even op weg naar de zege, maar de Duitser reed hem in de laatste meters voor de streep voorbij. De Litouwer Ramunas Navardauskas werd derde.

De Chinees Ji Cheng, eveneens van Giant, raakte na een val achterop en werd door het peloton zelfs op een ronde gereden. Omdat het publiek bezit nam van de wegen was het voor hem onmogelijk het laatste rondje te rijden. De jury streek over het hart en nam de Chinees gewoon op in de einduitslag.

Truien al vergeven

De laatste dagprijs was het enige wat in de slotrit nog op het spel stond. Het erepodium (Nibali werd geflankeerd door Jean-Christophe Péraud en Thibaut Pinot) stond vast en ook de truien waren verdeeld. Peter Sagan pakte (voor de derde keer op rij) het groen, Pinot het wit en Rafal Majka de bolletjestrui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl