Zwarte Cross drukker dan ooit

Muziek- en motorfestival Zwarte Cross heeft dit jaar een recordaantal bezoekers getrokken. Dit weekend kwamen er 185.276 mensen naar het festival in het Achterhoekse dorp Lichtenvoorde. Vorig jaar waren dat er nog 162.795.

Het festival was op zaterdag en zondag uitverkocht. Op beide dagen liepen er meer dan 65.000 bezoekers rond op het festivalterrein. Zwarte Cross begon op donderdag.

Tilburgse kermis

Ook de Tilburgse kermis wordt vanavond afgesloten. Rond 22.30 uur is er een vuurwerkshow en wordt de kermis "begraven". Vanwege de vliegtuigramp in Oekraïne is de afsluiting aangepast. De muziek wordt afgestemd en er worden witte ballonnen uitgedeeld. De vuurwerkshow gaat wel door. De gemeente Tilburg noemt de kermis van dit jaar een editie "met een rouwrandje".

De tiendaagse kermis trok dit jaar ongeveer 1,3 miljoen bezoekers. Dat is minder dan vorig jaar. Toen werden er 1,5 miljoen bezoekers geteld. Volgens een woordvoerder van de gemeente Tilburg komt dat vooral door het weer. Het eerste weekend van de kermis was het erg heet. Tijdens Roze Maandag viel er veel regen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl