NOS SportAangepast

Smulders sluit WK af met brons

Laura Smulders heeft bij de WK BMX in Rotterdam brons veroverd op de cross. Smulders, die zaterdag de wereldtitel won op de tijdrit, moest in de finale na een slechte start de Colombiaanse Mariana Pajon en de Amerikaanse Alise Post voor zich dulden.

De 20-jarige Smulders, die op de Spelen van 2012 brons veroverde maar nog nooit een WK-medaille won, leek na een beroerde start kansloos voor het podium, maar onderweg bleek ze veruit de snelste. Dat bracht haar toch nog het brons.

Pajon (22) veroverde in 2011 ook al de wereldtitel en voegde daar in 2012 de olympische titel aan toe. "Na tien jaar had ik hier de perfecte ronde", lachte de Colombiaanse in Rotterdam.

Smulders blij met podium

Ook Smulders was na afloop zeer opgetogen. "Mijn start was echt heel slecht, maar gelukkig kon ik terugrijden naar de derde plek", zei de Nederlandse. "De meiden om mij heen hadden nu een perfecte start en ik een mindere, maar ik ben nog steeds blij."

Toch baalde Smulders van haar start. "Ik was op het eerste stuk een beetje in mijn hoofd aan het schelden, maar toen zag ik dat ze op een 'hoopje' werden gereden, zag ik een kans voor mezelf. Ik reed nog naar de eerste twee toe, maar toch als derde over de finish. Ik ben blij dat ik het podium heb gehaald."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl