NOS SportAangepast

Ricciardo wint spectaculaire GP

Daniel Ricciardo heeft de grote prijs van Hongarije gewonnen. De Australiër van Red Bull bleef Fernando Alonso, Lewis Hamilton en Nico Rosberg voor en boekte zo zijn tweede GP-zege.

De race op de natte Hungaroring kende een spectaculair verloop. Met name in de eerste helft van de wedstrijd volgden crashes, pitstops en safetycar-situaties elkaar in rap tempo op. Het veld lag daardoor dicht bij elkaar en voor elke positie werd flink gevochten.

Hamilton uitblinker

Hamilton was de uitblinker van de dag. Door pech in de kwalificaties startte hij vanuit de pits. Hij verremde zich in de tweede bocht, maar kon na een knappe inhaalrace toch meedingen om de zege.

Rosberg kende vanaf pole een prima start. Hij nam direct een voorsprong, maar crashes van Magnus Ericsson en Romain Grosjean gooiden roet in zijn eten. De safetycar kwam op de baan en de Duitser zakte na een serie pitstops naar plaats vijf.

Prachtige inhaalacties

Pas halverwege de race keerde de rust enigszins terug. Uiteindelijk bleven Alonso, Hamilton en Ricciardo vooraan over. De Australiër had de beste banden en ging na twee prachtige inhaalacties met de zege aan de haal.

Rosberg, die bij een tweede pitstop tijd verloor en ook nog even door Hamilton werd opgehouden, sloot in de laatste ronde nog aan bij Alonso en Hamilton. De Mercedes-coureur deed vervolgens een gooi naar de derde plaats, maar zijn stalgenoot gooide de deur keihard dicht.

WK-stand

In de WK-stand heeft leider Rosberg elf punten meer dan nummer twee Hamilton. Ricciardo, die eerder dit seizoen de GP van Canada won, staat derde op 71 punten van Rosberg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl