NOS SportAangepast

Andújar verovert derde ATP-titel

Pablo Andújar heeft voor de derde keer in zijn carrière een ATP-toernooi gewonnen. De Spanjaard,die in 2012 en 2013 het graveltoernooi van Casablanca won, was in de finale van het ATP-toernooi in Gstaad te sterk voor Juan Mónaco: 6-3, 7-5.

De Argentijn hoopte op het Zwitserse gravel zijn negende ATP-titel te kunnen bijschrijven, maar hij speelde simpelweg te wisselvallig. In de eerste set ging het tot 3-3 gelijk op, waarna Andújar het tempo opvoerde. Mónaco stond onder druk, maakte te veel fouten en verloor drie games op rij.

Mónaco, die in de halve finales Robin Haase had verslagen, kwam daarna twee keer een break voor. Hij nam zelfs een 5-3 voorsprong, maar won daarna geen game meer. Met een ace stelde de Spanjaard de eindzege veilig, waarna hij uit blijdschap naar het gravel ging.

Pikant

Pikant detail was dat Andújar en Mónaco in de Zwitserse Alpen een koppel vormen in het dubbelspel. Omdat hun partij in de halve finales pas op zondag gepland stond, werd het aanvangstijdstip van de enkelspeleindstrijd vervroegd.

Robin Haase plaatste zich samen met de Duitser Andre Begemann al voor de finale, na winst op de Argentijnen Facundo Bagnis en Federico Delbonis: 6-3, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl