NOS NieuwsAangepast

Geweld in Gaza weer opgelaaid

In de Gazastrook wordt er opnieuw gevochten tussen Israël en Hamas. De Palestijnse organisatie schoot vannacht met raketten naar Israël, omdat ze niet instemt met de gevechtspauze die Israël gisteravond verlengde. Israël besloot daarna om het offensief op Gaza te hervatten.

Bij de nieuwe aanvallen van Hamas kwam een Israëlische militair om het leven. Op verschillende plekken sloegen vannacht raketten in, vooral in open gebieden.

Gisteravond laat kondigde Israël aan dat het de gevechtspauze met 24 uur zou verlengen, maar al snel bleek dat dat eenzijdig was. Hamas zou er alleen mee akkoord gaan als de Israëlische troepen de Gazastrook verlaten, zei de Palestijnse organisatie.

Slachtoffers

De oorlog in de Gazastrook heeft de afgelopen weken onder Palestijnen naar schatting 1050 levens geëist. Aan Israëlische kant zijn ruim veertig mensen om het leven gekomen.

Gisteren werd om humanitaire redenen een gevechtspauze in acht genomen. Bij de verlenging daarvan zei Israël gisteravond al dat het leger wel zou ingrijpen als Palestijnen het tijdelijk staakt-het-vuren zouden schenden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl