NOS WielrennenAangepast

Kittel wil nog één keer knallen

Zenuwachtig en opgewonden. Zo voelt de snelste sprinter zich aan de vooravond van de meest prestigieuze massasprint in de Tour de France, die op de Champs Élysées. In 2013 boekte Marcel Kittel in Parijs zijn vierde ritzege, nu staat hij nog op drie. "Ik wil morgen nog één keer knallen."

De sprinter van Giant-Shimano kan zondag zijn achtste Tour-etappe winnen. "Op de eerste dag, in de eerste week ben je nog relatief fris. Na drie weken wielrennen ben je moe. Je benen doen pijn. Mentaal ben je ook op. Maar dat mag geen excuus zijn. Ook die ene dag telt nog."

Vijf keer tophonderd, drie zeges

Deze Tour opende het Duitse sprintkanon zijn rekening al in de eerste etappe naar Harrogate. Na vier ritten stond de teller op drie. Bij de derde sprintzege in Lille liet de Duitser zien ook in een chaotische sprint toe te kunnen slaan. Vervolgens bleef het stil. De naam Kittel kwam niet meer voorbij de eerste tien van de rituitslag. Sterker, de Duitser eindigde nog maar twee keer bij de beste honderd.

De sprint in de twaalfde rit naar Saint-Étienne zag Kittel alleen 's avonds op televisie. Op weg naar Nîmes zorgden regen en wind voor vertraging op het spoor. De Giants glibberden van rotonde naar rotonde en Kittel werd slechts elfde.

Op de zesde dag ontspoorde de sprinttrein op weg naar Reims. André Greipel won, Kittel was nergens. Ploegmaat Roy Curvers trok nadrukkelijk het boetekleed aan: "We hebben het verneukt voor Kittel."

Sprinttrein ontregelen

De ploegen van André Greipel, Alexander Kristoff en wie weet Peter Sagan zulllen op de Champs Élysées proberen de sprinttrein van Kittel te ontregelen. De Duitser maakt zich echter geen zorgen. "De ploeg weet nog hoe we een sprint moeten aantrekken."

Greipel boekte al een ritzege en Kristoff zelfs twee. Sagan, die maar liefst negen keer bij de beste vijf eindigde en al dagen zeker is van de groene trui, wacht nog altijd op zijn eerste dagsucces in deze Tour.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl