Van Gaal wint weer met Man United

Louis van Gaal heeft met Manchester United ook de tweede oefenwedstrijd in de Verenigde Staten gewonnen.

De Engelse club versloeg AS Roma in Denver met 3-2, vooral dankzij de uitblinkende Wayne Rooney. De spits scoorde zelf twee keer, waarvan één keer uit een strafschop, en leverde de assist bij het doelpunt van Juan Mata.

Manchester United had het officieuze debuut van Van Gaal op de bank woensdag opgeluisterd met een klinkende zege op Los Angeles Galaxy (7-0).

International Champions Cup

De nieuwe ploeg van Van Gaal doet in de Verenigde Staten mee aan het toernooi om de International Champions Cup, waar AS Roma zaterdag de eerste tegenstander was. Man United speelt verder tegen Internazionale (woensdag) en Real Madrid (zaterdag).

Van Gaal zag hoe Rooney in de eerste helft de show stal in Denver, waar ruim 50.000 toeschouwers op de tribune zaten. Bij rust stond Manchester United al met 3-0 voor, onder meer door een benutte strafschop van Rooney die mocht aanleggen na een overtreding van Urby Emanuelson.

Hoogtepunt komt van Pjanic

In de tweede helft stuurde Van Gaal negen verse krachten het veld in, onder wie aanwinst Luke Shaw. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam een kwartier voor tijd op naam van Miralem Pjanic.

De middenvelder van AS Roma schoot de bal met een schitterende trap vanaf eigen helft in het Engelse doel. Francesco Totti bracht de Italiaanse ploeg met een rake strafschop zelfs nog terug tot 3-2, maar Van Gaal en zijn equipe lieten de overwinning niet meer uit hun handen glippen.

Bij United ontbreekt Robin van Persie, die nog vakantie heeft na het WK met Oranje. Kevin Strootman werkt bij AS Roma aan het herstel van zijn zware knieblessure.