NOS SportAangepast

Van Gerwen treft Taylor in finale

Michael van Gerwen staat in de finale van het World Matchplay. De Brabantse wereldkampioen darts won in Blackpool in de halve finale van de Australiër Simon Whitlock: 17-13.

Van Gerwen stuit in de eindstrijd op titelverdediger Phil Taylor, al 14 keer winnaar van het prestigieuze toernooi. De Engelsman versloeg de Schot Gary Anderson in een thriller met 17-15.

De partij tussen Van Gerwen en Whitlock ging lange tijd gelijk op, maar op het einde sloeg 'Mighty Mike' genadeloos toe. Met vier gewonnen legs op rij pakte de Brabander de winst. "Ik kan niet omschrijven hoe blij ik ben. Maar het werk zit er nog niet op'', zei Van Gerwen. ,,Ik heb nog één partij te gaan. Het vertrouwen is groot dat ik ook die ga winnen.'' De robuuste Brabander moet dan wel afrekenen met de 'levende legende' Phil Taylor, die dit jaar de WK-finale van Van Gerwen verloor.

De 25-jarige Van Gerwen is na Raymond van Barneveld de tweede Nederlander die in de finale van het World Matchplay staat. 'Barney' moest in 2010 buigen voor Taylor, die sinds 2008 ongenaakbaar is op het evenement waar voor de winnaar een cheque van 125.000 euro klaar ligt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl