NOS NieuwsAangepast

Israël verlengt gevechtspauze

Israël verlengt de gevechtspauze eenzijdig met 24 uur. Hamas heeft er niet mee ingestemd. Tot zondag middernacht (lokale tijd) voert het leger geen aanvallen uit op Gaza. Daarmee gaat Israël in op een verzoek van de Verenigde Naties.

Wel zegt het Israëlische kabinet dat het leger zal ingrijpen als het tijdelijke staakt-het-vuren geschonden wordt door Palestijnen. Ook gaat het leger door met het opsporen en uitschakelen van tunnels in de Gazastrook.

Hulpgoederen

De hele afgelopen dag werd er niet gevochten om humanitaire redenen. Hulporganisaties konden goederen naar Gaza brengen en slachtoffers van het conflict werden geborgen. Israël verlengde de gevechtspauze daarna met vier uur, tot middernacht, maar die verlenging werd door Hamas afgewezen.

Hamas vuurde in de loop van de avond vijf raketten af op Israël. Hamas is het niet eens met de voorwaarden van de gevechtspauze en wil dat het Israëlische leger zich terugtrekt uit Gaza.

Sirenes

Israëlische media melden dat na 05.00 uur 's nachts de sirenes afgingen in dorpen bij de grens met Gaza. Er zouden twee raketten zijn afgevuurd vanuit Gaza.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl